Botox & fillers

Botox

Het actieve bestanddeel van Bocouture is een gezuiverd eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium botulinum, dat in minimale hoeveelheden wordt geïnjecteerd in de gelaatsspieren om ze te ontspannen of om het ontwikkelen van dynamische rimpels te beperken. In de esthetische geneeskunde wordt dit vooral gebruikt voor de behandeling van fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen.

 

Botuline Toxine (Botox) heeft als geneesmiddel twee effecten:

 • Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Dit eiwit wordt in uiterst kleine oeveelheden en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek. (bijvoorbeeld fronslijnen en kraaienpootjes). Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig.
 • Het blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren.

BOTULINE TOXINE WORDT GEBRUIKT VOOR

 • RIMPELBEHANDELING
 • MIGRAINE
 • OVERMATIG ZWETEN OKSELS HANDEN
 • EN/OF VOETEN
 •  TANDEN KNARSEN
 • WENKBRAUWLIFT
 • GUMMY SMILE (zichtbaar tandvlees tijdens bijvoorbeeld lachen).

BOTOX TEGEN MIGRAINE 

Over het ontstaan van migraine/spierspanningshoofdpijn is nog niet heel veel bekend. Waarschijnlijk spelen meerdere factoren een rol. Doordat  Botuline Toxine de spieren in de frons ontspant, wordt een factor in het ontstaansmechanisme  uitgeschakeld, waardoor de migraine/hoofdpijn in de meeste gevallen vermindert. In sommige gevallen betekent dit zelfs dat er gestopt kan worden met medicatie die door huisarts of specialist is voorgeschreven. Een leuke bijkomstigheid is dat indien u een rimpel heeft in de frons, deze ook zal verminderen.

BOTOX TEGEN TANDENKNARSEN

Tandenknarsen tijdens het slapen kan een reeks van klachten geven. Vanzelfsprekend ontstaat hierdoor een verhoogde slijtage van de tanden (met name van het glazuur), maar ook pijnklachten ter hoogte van het kaakgewricht komen veel voor of hoofdpijn als gevolg een overmatige spanning van de kauwspieren.

Met behulp van Botuline Toxine (Botox) kan de spierspanning gedoseerd verlaagd worden, waarmee een vermindering van de klachten kan worden bereikt. De arts zal samen met u bepalen waar de injecties gegeven worden. Het effect van de behandeling duurt ongeveer drie tot zes maanden. De kosten van de behandeling hangen samen met de hoeveelheid die nodig is.

BOTOX TEGEN OVERMATIG ZWETEN (anti-transpiratie)

Sommige mensen hebben last van overmatig zweten. Botox anti-transpiratie (Botox Dry) kan uitkomst bieden. Het werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. Botox blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. De behandeling die het meest door onze arts wordt uitgevoerd is de Botox anti-transpiratie behandeling van beide oksels. Eventueel kunnen ook handen of voeten behandeld worden. Nadat de arts de prikplaatsen heeft afgetekend krijgt u een aantal prikjes per oksel. U heeft de eerste keer 4-6 maanden plezier van een Botox anti-transpiratie behandeling. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6-12 maanden aan.

BOTOX ALS RIMPEL

BEHANDELING

Het merk Bocouture is op dit moment het meest zuivere product.
De duur van het effect is meestal tussen de 3 en 4 maanden. Onderzoeken tonen aan dat bij regelmatige behandeling, het cosmetisch effect mogelijk tot 6 maanden kan aanhouden.
Er is al heel veel jaren ervaring met het gebruik van Bocouture voor het behandelen van gelaatsrimpels en dit product wordt aan zeer strenge controles onderworpen.

Botox vanaf 89,00

ENKELE VOORBEELDEN VOOR BOTOX

 • Wenkbrauwlift
 • Voorhoofd
 • Fronsrimpel
 • Lachrimpels rond de ogen
 • Lip rimpels
 • Kin
 • Hals

Huidreactie 

U kunt wat rode plekjes hebben op de behandelende zones. Soms treedt er op de injectieplaats een klein blauw plekje op. Dit trekt meestal binnen twee dagen weg.

DE DUUR VAN DE BEHANDELING

 •  20 minuten

DE DUUR VAN HET EFFECT

 ligt bij eenmalig gebruik tussen de 3 tot 6 maanden*. Bij regelmatige behandeling zal het cosmetisch effect tot wel zes maanden aanhouden.

INTERVAL

3 maanden
Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

ADVIES

Wij adviseren u 48 uur na de behandeling geen inspanningen te hebben waarbij u zult zweten. Wacht dus met sporten, het bezoek aan een sauna of het nemen van een hete douche.

NIET TE BEHANDELEN BIJ

Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde spier- of zenuwaandoeningen mogen niet behandeld worden. Er zijn geen bijwerkingen bekend van het gebruik van Botuline toxine bij anti-transpiratie behandelingen. 

 

INTAKE GESPREK

Tijdens het eerste intake gesprek komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke behandeling voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten van de Botox behandeling, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit eerste intake gesprek bekijken we of u een geschikte kandidaat bent voor de Botox behandeling. Ook vragen we wat uw wensen zijn. 

PRIJS LIJST BEHANDELINGEN SALON

Botox kleine zone 75
Botox 1 zone 150
Botox 2 zone’s 300
Botox 3 zone’s 450

F i l l e r 1 ML 350
F i l l e r 2 ML 650

 

TCA Peeling 350
B12 shot 40
Spatader behandeling per been 150
Profhilo behandeling v.a. 349,95

Kom langs

Voor de schoonheid die je verdient